Brejning Højskole https://brejninghojskole.dk Thu, 08 Jun 2017 09:31:54 +0000 da-DK hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8 https://brejninghojskole.dk/wp-content/uploads/2017/03/cropped-favicon-32x32.png Brejning Højskole https://brejninghojskole.dk 32 32 Nu kan du støtte Brejning Højskole https://brejninghojskole.dk/kan-du-stoette-oprettelsen-brejning-hoejskole/ Wed, 10 May 2017 13:28:35 +0000 https://brejninghojskole.dk/?p=4191 Første skridt mod Brejning Højskole var at købe grunden, næste var vedtægterne. Nu starter tredje og afgørende skridt – det økonomiske. Det giver vi skolens trofaste bagland mulighed for at hjælpe os med ved at give deres underskrift, melde sig ind i Skolekredsen og med økonomiske bidrag.  Skoven og grunden bliver liggende, når Brejning Højskole […]

Dette indlæg blev oprindeligt skrevet på Nu kan du støtte Brejning Højskole.

]]>
Første skridt mod Brejning Højskole var at købe grunden, næste var vedtægterne. Nu starter tredje og afgørende skridt – det økonomiske. Det giver vi skolens trofaste bagland mulighed for at hjælpe os med ved at give deres underskrift, melde sig ind i Skolekredsen og med økonomiske bidrag

Skoven og grunden bliver liggende, når Brejning Højskole står klar. Men det er håbet, at de bygninger, som fulgte med de 13 hektar jord, bliver erstattet, helt eller delvist, med en nybygget og bæredygtig højskole til 100 elever.

Derfor starter Brejning Højskoles arbejdet med at søge fonde og private bidrag til at realisere visionen om en højskole, som samler fortællingerne fra den internationale spejderbevægelse, den danske højskolebevægelse og Brejning Efterskole.

“Vi er enormt glade for og stolte af den store opbakning, som Brejning Efterskole har hos tidligere elever og forældre, spejderbevægelsen og venner af skolen. Derfor rækker vi hånden ud og spørger, om de vil hjælpe os med at oprette Brejning Højskole,” siger forstander Ole Conrad Kondrup.

Vigtigt at vise opbakningen overfor andre donorer

Det er ikke meningen, at private bidrag skal kunne finansiere opførelsen af en helt ny højskole, men de private bidrag, underskrifter og medlemmer af SkoleKredsen er vigtige, fordi det viser omverdenen, at visionen om Brejning Højskole har et stort bagland.

“Både i forhold de til store danske fonde og internationalt er det vigtigt, at vi kan fremvise den anerkendelse, som vi har. Vi har valgt ikke at træde os selv, i forlegenhed, over tæerne, fordi vi er stolte af vores rødder og kan dokumentere, at Brejning skabt resultater,” siger Ole Conrad Kondrup.

“Prøv bare at forestil dig, hvis alle tidligere Brejningelever tog tørklædet på og fortalte, hvor de er i deres liv i dag, og hvordan året på Brejning Efterskole har påvirket det.”

Tre muligheder for at bakke op om Brejning Højskole

Med din underskrift kan du tilkendegive din sympati for skolen offentligt. Du vælger selv om din underskrift skal stå på vores hjemmeside, eller om vi alene må bruge den som dokumentation i relevante sammenhænge som banker, realkredit, offentlige myndigheder og i den internationale spejderbevægelse.

Som medlem af SkoleKredsen viser du, at du støtter op om skolen. I dag består skolekredsen af blandt andre tidligere elever, naboer, forældre og spejderledere. Det koster kun 25 kroner om året at være medlem.

Vi har brug for at indsamle rigtig mange små og store bidrag for at vise de allerstørste pengetanke, at vi har meget bred sympati og opbakning. Når du støtter skolen økonomisk, indgår dit bidrag i vores opsparing og eller i driften af Brejning Højskole.

 

Dette indlæg blev oprindeligt skrevet på Nu kan du støtte Brejning Højskole.

]]>
Grundlaget for at opføre en natur- og friluftshøjskole i Brejning er nu på plads https://brejninghojskole.dk/grundlaget-opfoere-natur-friluftshoejskole-brejning-paa-plads/ Sat, 22 Apr 2017 12:45:10 +0000 https://brejninghojskole.dk/?p=4116 Brejning Efterskoles generalforsamling har lørdag den 22. april vedtaget de nye vedtægter, som åbner arbejdet med Brejning Højskole. Visionerne om at bruge synergien mellem højskoleidéerne og spejderværdierne føres ud i livet. Ude i fremtiden skal der gerne stå en helt ny højskole klar til at modtage 100 højskole elever, som tør udfordre sig selv både […]

Dette indlæg blev oprindeligt skrevet på Grundlaget for at opføre en natur- og friluftshøjskole i Brejning er nu på plads.

]]>
Brejning Efterskoles generalforsamling har lørdag den 22. april vedtaget de nye vedtægter, som åbner arbejdet med Brejning Højskole.

Visionerne om at bruge synergien mellem højskoleidéerne og spejderværdierne føres ud i livet. Ude i fremtiden skal der gerne stå en helt ny højskole klar til at modtage 100 højskole elever, som tør udfordre sig selv både på det menneskelige, faglige og fysiske pan.

Ole Conrad Kondrup, forstander for Brejning, glæder sig over generalforsamlingens opbakning til det næste store kapitel:

“Ideerne og visionerne for Brejning Højskole er, at lade skoletraditionen fra Grundtvig og idegrundlaget fra spejderbevægelsen mødes. Vi tænker, at Brejning Højskole både skal spille en lokal, national og global rolle.”

Et uvurderligt netværk

Allerede i august 2013 købte Brejning nabogrunden til efterskolen. De 13 hektarer består blandt andet af varieret og kuperet fredskov og 3300 kvadratmeter bygninger.

Målet er, at skolen får mulighed for at byde de kommende 100 højskolerelever indenfor i helt nye bygninger på grunden. Arbejdet med at finde midlerne til at opføre en højskole fra bunden går i gang i løbet af foråret.

“Det netværk, som Brejning har skabt igennem 20 års skole og det tætte samarbejde med Det Danske Spejderkorps er helt unikt og uvurderligt. Jeg håber, at vi kan trække på de gode kræfter og oplevelser, som Brejning har dannet rammen om, når vi skal til at finansiere fremtiden,” siger Ole Conrad Kondrup.

Tre skoler i Brejning

For 20 år siden åbnede Brejning Efterskole for det første hold elever. I år åbner Brejning Efteruddannelse, og i løbet af de kommende år kan Brejning Højskole åbne dørerne.

“Med Brejning Efterskole har vi i 20 år sat en noget anderledes standard for, hvad vi forventer af eleverne, og hvilke værktøjer de får med sig videre i livet foruden en afgangseksamen. Vi tager selvfølgelig ambitionerne og erfaringerne med videre til Brejning Højskole,” siger forstander for alle skoler Ole Conrad Kondrup.

Man kan følge udviklingen af Brejning Højskole ved at tilmelde sig skolens nyhedsbrev på www.brejninghojskole.dk og like Brejning Højskole på Facebook.

Dette indlæg blev oprindeligt skrevet på Grundlaget for at opføre en natur- og friluftshøjskole i Brejning er nu på plads.

]]>
Invitation: Generalforsamling 2017 https://brejninghojskole.dk/legnaeengosineg/ Tue, 18 Apr 2017 13:01:13 +0000 https://brejninghojskole.dk/?p=4023 Dagsorden Tid: Lørdag den 22. april 2017 – klokken 9.30 – 11.00 Sted: Kaffestuen (overfor køkkenet i hovedbygningen på Brejning Efterskole, Møllegårdsvej 1, 7080 Børkop) Valg af dirigent Bestyrelsens beretning   Forstanderens beretning Godkendelse af det reviderede regnskab Fremlæggelse af planer og budget Fastsættelse af kontingent Valg af bestyrelsesmedlemmer.  Vi skal i år vælge 3 […]

Dette indlæg blev oprindeligt skrevet på Invitation: Generalforsamling 2017.

]]>
Dagsorden

Tid: Lørdag den 22. april 2017 – klokken 9.30 – 11.00

Sted: Kaffestuen (overfor køkkenet i hovedbygningen på Brejning Efterskole, Møllegårdsvej 1, 7080 Børkop)

 1. Valg af dirigent
 2. Bestyrelsens beretning  
 3. Forstanderens beretning
 4. Godkendelse af det reviderede regnskab
 5. Fremlæggelse af planer og budget
 6. Fastsættelse af kontingent
 7. Valg af bestyrelsesmedlemmer. 
  • Vi skal i år vælge 3 medlemmer og 2 suppleanter:
   • 5 personer stiller sig til rådighed:
    • Glenn Ullerup (modtager genvalg)
    • Mads Andersen (modtager genvalg)
    • Morten Birk Christensen (modtager genvalg)
    • Torben Gammelgaard (ny kandidat)
    • Erik Alleslev (ny kandidat)
   • 2 medlemmer ønsker ikke genvalg:
    • Poul Henrik Nielsen
    • Nana Nyhuus
   • 4 medlemmer er ikke på valg:
    • Dorte Ankerfelt
    • Verner Helweg
    • Malene Eigenbroth (udpeget af DDS)
    • Benedikte Kaalund (udpeget af DDS)

8.Indkomne forslag

9.Eventuelt

Tilmelding til generalforsamlingen 

Tilmelding til generalforsamlingen sker til skolen på kontor@brejning.dk.

Forslag til generalforsamlingen 

Indkomne forslag skal være bestyrelsen i hænde senest torsdag den 6. april 2017. Forslag kan fremsendes til skolen på kontor@brejning.dk eller til bestyrelses- formand Poul Henrik Nielsen på poul@kroegh-nielsen.dk

Medlemskab af skolekredsen 

Vi er ønsker, at så mange som muligt er interesserede i Brejning. Derfor opfordrer vi til medlemsskab af skolekredsen. Det koster 95,- kr. om året og oprettes ved at sende en mail til kontor@brejning.dk.

Allerede indmeldte i skolekredsen skal blot indbetale 95,- kr til
reg.nr. 3420 kontonr. 3232638842 eller mobile pay: 5171 8925 – angiv navn.

Dette indlæg blev oprindeligt skrevet på Invitation: Generalforsamling 2017.

]]>
Brejning får nyt visuelt udtryk https://brejninghojskole.dk/3973-2/ Sun, 22 Jan 2017 21:21:27 +0000 https://brejninghojskole.dk/?p=3973 For at støtte udviklingen af højskole og styrke efterskolen i Brejning, bringer foråret 2017 en ny visuel identitet til skolerne. Brejnings ikoniske orange og gule farver bevares, imens vi siger farvel til solen og kompasrosen i logoet.

Dette indlæg blev oprindeligt skrevet på Brejning får nyt visuelt udtryk.

]]>
For at støtte udviklingen af højskole og styrke efterskolen i Brejning, bringer foråret 2017 en ny visuel identitet til skolerne. Brejnings ikoniske orange og gule farver bevares, imens vi siger farvel til solen og kompasrosen i logoet.

“Da vi sætter os for at udvide Brejning Efterskole med Brejning Højskole, bliver det vigtigt for os, at højskolen får rum til at skabe sig en lige så markant profil, som efterskolen har opbygget igennem årene. Da vi ikke synes, at det nuværende logo kunne bære dette, har vi valgt at ændre det grundlæggende. Samtidig er vi blevet forsikret om, at Brejning-farverne, orange og gul, virkelig er ikoniske brejningfarver, og derfor har vi selvfølgelig bevaret dem,” fortæller forstander Ole Conrad Kondrup. Han lægger vægt på, at forandringerne er forsøgt gennemført med respekt for den tilknytning, nuværende og tidligere elever kan føle til symbolikken i det hidtidige logo.

Folder til Brejning Højskole

Brejning Højskole vil anvende to varme røde farver som en del af sin visuelle identitet.

Visuelle forandringer siden 1997

Brejning Efterskoles første logo med solen blev tegnet til oprettelsen af skolen i 1997. Siden blev det opdateret til en kompasrose i 2007 med nogle efterfølgende justeringer i 2010.

Den nye visuelle identitet er designet af grafisk designer Olle Mølgaard Bang fra Speed of Color. Han besøgte første gang Brejning i juni 2016, hvor sommeren stod smukkest. Efterfølgende har han oplevet Brejning i efteråret og gennemført workshops med repræsentanter for skolens nuværende elever, tidligere elever, medarbejdere og ledelse. Den visuelle identitet – herunder det nye logo – er blandt andet inspireret af bøgeskovene omkring Brejning, spejdertørklædet og elevernes betoning af fællesskab, som en af de bærende værdier i Brejnings dagligdag.

“I forhold til logoet, lød udfordringen på at lave en lille familie af logoer med en stærk indbyrdes tilknytning. Nøgleordene har været simplicitet, fleksibilitet og natur. Det har været vigtigt for mig, at den nye visuelle identitet har en struktur og form, der skaber mulighed for dynamik i anvendelsen, og hvor betydningen af symbolikken kan fortolkes meget frit,” fortæller han.

Den nye visuelle identitet er vedtaget af Brejnings bestyrelse. Elever, medarbejdere og kredsen af frivillige omkring højskolen har fået den præsenteret i den forløbne uge.

Folder for Brejning Efterskole

Brejning Efterskoles kendetegn har i mange år især været den orange og gule farve, som blandt andet nuværende og tidligere elever har fremvist ved at bære deres tørklæder.

Løbende indfasning frem mod Spejdernes Lejr 2017

Det nye visuelle udtryk indfases stille og roligt i løbet af foråret og forsommeren. Derfor vil man i en periode stadig kunne finde det hidtidige logo på hjemmesider og sociale medie-profiler. Opdateringen af hjemmesiderne sker i samarbejde med webudvikler Torben Heikel Vinther fra Webfronten og forventes gennemført, når Brejning Efterskole og Højskole tager med på Spejdernes Lejr i juli.

Fra i dag kan man få et smugkig på Brejning Højskoles identitet på brejninghojskole.dk og en særskilt facebookside for Brejning Højskole. Opdateringen af efterskolens hjemmeside slår igennem den 22. februar på Tænkedag.

Vil du gerne have mere information om tankerne bag den visuelle identitet og andre forandringer i Brejning, så tilmeld dig Brejning Højskoles nyhedsbrev. Det finder du på www.brejninghojskole.dk

Dette indlæg blev oprindeligt skrevet på Brejning får nyt visuelt udtryk.

]]>
Første familiekursus gennemført med succes https://brejninghojskole.dk/foerste-familiekursus-gennemfoert-succes/ Thu, 28 Jul 2016 18:10:14 +0000 https://brejninghojskole.dk/?p=3978 En vigtig milepæl på vejen mod højskole i Brejning blev nået i juli. Det første ugekursus – et familekursus med 80 deltagere – blev gennemført med succes. Familiekurset på Brejning sluttede lørdag i uge29 efter syv skønne dage. Og samtidig er det på forunderligvis lige begyndt. “Vi har startet en tradition, der er blevet dannet […]

Dette indlæg blev oprindeligt skrevet på Første familiekursus gennemført med succes.

]]>
En vigtig milepæl på vejen mod højskole i Brejning blev nået i juli. Det første ugekursus – et familekursus med 80 deltagere – blev gennemført med succes.
Foto: Andreas Vappula Nilsson

Foto: Andreas Vappula Nilsson

Familiekurset på Brejning sluttede lørdag i uge29 efter syv skønne dage. Og samtidig er det på forunderligvis lige begyndt.

“Vi har startet en tradition, der er blevet dannet nye venskaber, nye tanker – og eftertanker – spirer frem,” fortæller kursusleder Nana Nyhuus.

Og den anden kursusleder, Charlotte Poort, stemmer i: “Det er et helt særligt privilegium at tage hjem med følelsen af, at ingen af jer kunne vi have undværet for at få så dejlig en uge sammen. Tak for jeres helt uvurderlige bidrag til aktiviteter, rammer og værdier.”

Nu glæder alle involverede i højskolen på Brejning sig til næste sommer, hvor vi igen byder indenfor til familiekursus – denne gang i uge 27.

Dette indlæg blev oprindeligt skrevet på Første familiekursus gennemført med succes.

]]>
Et skridt tættere på Højskole i Brejning https://brejninghojskole.dk/skridt-taettere-paa-hoejskole-brejning/ Tue, 21 Oct 2014 18:12:05 +0000 https://brejninghojskole.dk/?p=3981 Brejning Natur-, Efter- og Højskole lyder det ikke godt! Måske skal der endog et Spejder- med i titlen. I hvert fald kom vi et skridt nærmere visionen, da 25 dedikerede Brejning-, natur-, spejder- og skolefolk i september holdt en workshop med begyndende udvikling af Brejning Højskoles grundlag og indhold. Undervejs på dagen gik vi både […]

Dette indlæg blev oprindeligt skrevet på Et skridt tættere på Højskole i Brejning.

]]>
Brejning Natur-, Efter- og Højskole lyder det ikke godt! Måske skal der endog et Spejder- med i titlen. I hvert fald kom vi et skridt nærmere visionen, da 25 dedikerede Brejning-, natur-, spejder- og skolefolk i september holdt en workshop med begyndende udvikling af Brejning Højskoles grundlag og indhold.

Undervejs på dagen gik vi både i seng på højskoleværelset efter en begivenhedsrig dag, som vi skulle skrive dagbog omkring – og vi stod op til den dag, der var den allervigtigste for vores ophold på skolen.

Det sprudlede med ideer. Mange samlede sig om natur, friluftsliv, udvikling til ansvar, fællesskab, nærvær og projekter – præcist som på efterskolen, bare i en mere voksen udgave.

Første visions- og udviklingsmøde for Brejning Højskole

Første visions- og udviklingsmøde for Brejning Højskole

Sommerkurser allerede i 2015

Efterfølgende er der samlet op på de mange bidrag fra dagen og lavet videre research på andre skoler, der kombinerer efter- og højskoledrift. Nu trækker nogle gode folk i arbejdstøjet i to grupper, der skal formulere såvel værdier og indhold i højskolen på sigt, som indholdet i åbne sommerkurser i sommeren 2015. Ja, du læste rigtigt. Har du lyst til at bruge en uge med overskrifter, som de der er nævnt ovenfor, vil du få muligheden allerede næste sommer. Datoerne er ikke fastsat endnu, men det bliver i den periode, efterskolen har sommerferie, så værelserne kan anvendes til sommerkurset.

Følg skolens hjemmeside og Facebookside, så vil du løbende få info om projektets udvikling.
Den frieste af alle frie skoleformer skal finde sin helt egen form i Brejning!

Dette indlæg blev oprindeligt skrevet på Et skridt tættere på Højskole i Brejning.

]]>
Planer om natur- og spejderhøjskole i Brejning https://brejninghojskole.dk/planer-natur-spejderhoejskole-brejning/ Sun, 04 Aug 2013 18:14:14 +0000 https://brejninghojskole.dk/?p=3984 Brejning Efterskole er natten over vokset til dobbelt størrelse med et køb af nabogrunden. Planen med de tusindvis af nye kvadratmeter er blandt andet at lave Danmarks første natur- og spejderhøjskole i Brejning. Her i det kuperede og naturskønne Brejning ved Vejle Fjord får Danmark måske sin første natur- og spejderhøjskole. I dag har vi […]

Dette indlæg blev oprindeligt skrevet på Planer om natur- og spejderhøjskole i Brejning.

]]>
Brejning Efterskole er natten over vokset til dobbelt størrelse med et køb af nabogrunden. Planen med de tusindvis af nye kvadratmeter er blandt andet at lave Danmarks første natur- og spejderhøjskole i Brejning.

Her i det kuperede og naturskønne Brejning ved Vejle Fjord får Danmark måske sin første natur- og spejderhøjskole. I dag har vi fået udleveret nøglerne til vores nabogrund – og sikke en grund. Her ligger fem spændende bygninger opført fra 1912 til 1952 på samlet set 3300 kvadratmeter. Og grunden består blandt andet af 130.000 kvadratmeter varieret og kuperet fredskov.

”På et fundament af alt det gode fra spejderbevægelsen, Grundtvig og Kold har vi skabt en efterskole, der i 16 år har givet unge et frustrationsrobust afsæt for deres videre liv og aktive medborgerskab i samfundet. Med tusindvis af nye kvadratmeter håber vi nu på at kunne udvide dette koncept til endnu flere på tværs af alle aldre,” fortæller Brejning Efterskoles forstander, Jette Rasmussen.

Bred opbakning til projektet

Overtagelsen af grunden er første skridt i processen mod at skabe endnu flere aktiviteter, der læner sig op ad spejderbevægelsens idegrundlag og vores formål på efterskolen. Næste skridt er at få en række aftaler og beslutninger på plads,

”Der er endnu et par udfordringer på vejen, før vi er der, hvor vi kan åbne dørene til nye aktiviteter i Brejning – men det skal nok lykkes. Vi oplever stor opbakning til projektet. Dels i form af positive tilkendegivelser fra lokalmiljøet. Dels fra skolens bagland af tidligere elever, forældre, spejdere og andre støtter, som vil være katalysator for at gøre denne drøm til virkelighed,” lyder det fra Poul Henrik Nielsen, bestyrelsesformand for Brejning Efterskole.

Flere tanker og planer

Udover planerne om natur- spejderhøjskole påtænker vi også at lave et udviklingscenter for læring, nærvær og innovation i naturlige rum samt en mindre udvidelse af efterskolen. Vi håber på at kunne have de første aktiviteter i gang på den nye grund efter sommerferien 2014.

Dette indlæg blev oprindeligt skrevet på Planer om natur- og spejderhøjskole i Brejning.

]]>