Det at kunne få et eller andet op foran sine vinduer har flere funktioner, nogle er for at lukke solen og lyset ude om dagen, og noget er for at lukke lyset ude om natten så man bedre kan sove. Jeg har selv plissegardiner i min stue og soveværelse – og i stuen har jeg fået det sat op fordi de er nemme at justere alt efter hvor det er at solen generer eller lige rammer ind afhængig af hvad tid på døgnet det er – så jeg har valgt de plissegardiner der kan justeres både foroven og forneden. Dem fik jeg sat op, den dag jeg flyttede ind i min lejlighed, og jeg fandt dem på https://www.poweredblinds.dk/plissegardiner/ her kunne jeg nemlig få en app til at styre mine plissegardiner med – jeg skulle altså ikke hen og fumle med mine hænder for at få gardinet til at være der hvor jeg ville have det. Det er rigtig smart at have en app til den slags – jeg kan justere mine gardiners indstillinger fra min seng, sofa eller spisebord af.

Nu har jeg store vinduer, og for mig er det vigtigt at der kan blive helt mørkt i mit soveværelse, så derfor valgte jeg også at få mørklægnings plissegardiner til soveværelset – og ja, der er helt mørkt, når jeg lukker ned for dem. Det jeg så godt kan lide er, at jeg, når jeg vågner, kan åbne stille og roligt op for lyset, og derved vågne til det naturlige lys, frem for el lyset.
Siden jeg har fået disse mørklægnings plissegardiner, har jeg heller ikke haft problemer med at falde i søvn eller sove natten igennem, så for mig har det også haft en helbredsmæssig god effekt.
Samtidig er plissegardiner dejligt nemme at rengøre, jeg plejer bare at støvsuge dem, eller tage en fugtig klud og lige tørre dem af, så alle støvmiderne forsvinder.
Når jeg så er ude og rejse eller ikke er hjemme i flere dage, kan jeg få mine plissegardiner til at åbnes og lukkes automatisk i den periode jeg er væk.

Om forfatteren

Related Posts