Julen er en tid med fest, refleksion og familie. Hvert land fejrer højtiden på sin egen unikke måde. Danskerne har deres egne skikke og traditioner, som adskiller deres fejring fra andre lande. Lad os tage et kig på, hvordan julen fejres i Danmark. 

Julepynt og mad 

I Danmark bliver julepynt normalt sat op den 1. december eller lige efter. Mange hjem vil have en traditionel adventskrans med fire lys (et for hver søndag før jul) eller en adventskalender fyldt med chokolade til hvert familiemedlem. Traditionelle danske juledesserter omfatter risalamande (risengrød), klejner (stegte donuts), brunkage (en slags småkager) samt forskellige kager og småkager. En populær hovedret er stegt flæskesteg serveret med rødkål og kartofler, men nogle vælger måske i stedet at stege and eller gås. Juleaften spiser familierne kogt torsk serveret med sennepssauce og kartofler. 

  

Julegaver og julemanden 

Gaveuddeling er en vigtig del af den danske tradition; gaveuddelingen finder sted den 24. december om aftenen, efter at middagen er spist. Julemanden er kendt som Julemanden i Danmark, men i modsætning til mange andre lande bringer han ikke selv gaver til børnene; de bliver i stedet lagt under træet af Julemandens hjælpere, kaldet nisser, der er klædt ud som nisser eller gnomer! Det er kutyme at lægge hø og gulerødder til dem, så de kan fodre deres rensdyr, når de kommer forbi for at aflevere gaver juleaftensdag aften. Se her hvis du selv vil lave noget med julefrokost https://grunkeventfirmajulefrokost.dk/julefrokost-i-koebenhavn/.

            

Musik og skikke 

Den sidste søndag før jul markerer starten på advent i Danmark, hvor der afholdes særlige gudstjenester i kirker, skoler og hjem over hele landet. På denne dag synger folk også “Glade Jul”, som kan oversættes til “Merry Christmas” fra dansk til engelsk. I denne periode er det også populært at synge julesange, hvor grupper går fra dør til dør og synger sange om Jesu fødsel som f.eks. “Det kimer nu til julefest”, der på engelsk betyder “It Is Now Ringing Out For The Festival Of Lights” (Det kimer nu til julefest). 

Jul i Danmark er virkelig en speciel oplevelse! Fra dekorationer som adventskranse og kalendere til traditionelle retter som risalamande eller stegt flæskesteg, er der noget for enhver smag, når det kommer til at fejre julen i Danmark! Uanset om du er på besøg i denne tid af året eller bare er nysgerrig efter at vide, hvordan det er andre steder i verden – at forstå disse skikke kan hjælpe med at bringe mere glæde ind i dine egne festlige fejringer! Så sig “glade jul” – Glædelig jul – fra Danmark!

Om forfatteren

Related Posts

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.